Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του Δ. Μεγαρέων για τη μετεγκατάσταση Ρομά

Για προσωρινή αναστολή της μετεγκατάστασης των Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα

roma-xalandri

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Δήμου Μεγαρέων για προσωρινή αναστολή της μετεγκατάστασης των Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.

Ο Δήμος υποστήριζε ότι από την μετεγκατάσταση των Ρομά σε αυτή τη θέση, θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη γιατί δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στην περιοχή και θα έχει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Ακόμη, υποστήριζε ότι θα προκληθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και κίνδυνοι για την ασφάλεια του πληθυσμού.

roma

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλε ο Δήμος ως αβάσιμους, όμως η κύρια μάχη για το ζήτημα θα δοθεί στο Δικαστήριο το επόμενοδιάστημα οπότε και θα συζητηθούν οι προσφυγές που εκκρεμούν για την τελική απόφαση.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ εκκρεμούν προς συζήτηση προσφυγές που έχουν υποβάλλει οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά στη θέση Κανδήλι του όρους Πατέρα ενώ παρόμοιες προσφυγές έχουν υποβάλλει και οι Δήμοι Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά άλλους σχεδιασμού για μετεγκατάσταση στα όρια τους.

roma2

By