Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣτΕ: Πρόστιμο 150.000 ευρώ στον προφυλακισμένο Κ. Γιαννίκο

Πρόστιμο 150.000 ευρώ θα πληρώσει ο προφυλακισμένος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Κωνσταντίνος Γιαννίκος, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για παραβίαση ιδιωτικής ζωής και του δικαιώματος επιλογής γενετήσιου προσανατολισμού.

ALTERΤο πρόστιμο είχε επιβληθεί αρχικά το 2005 απο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς το ALTER παραβίασε την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή μητροπολίτη.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 1ης Φεβρουαρίου 2005 ο παρουσιαστής αναφέρθηκε «σε σκάνδαλο που συνετάραξε την Εκκλησία όταν πρώην μητροπολίτης είχε παρουσιάσει στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μαγνητοταινία με προκλητικά ερωτικούς διαλόγους, μεταξύ άλλου μητροπολίτου και ενός 20χρονου νεαρού».

«Η ελευθερία του πληροφορείν και του πληροφορείσθαι δεν περιλαμβάνει και την ελευθερία μετάδοσης πληροφοριών που ανάγονται στις ερωτικές προτιμήσεις των προσώπων, πεδίο το οποίο περιλαμβάνεται στον πυρήνα της προστατευόμενης και απαραβίαστης από τον οποιονδήποτε τρίτο, σφαίρας της ιδιωτικής του ζωής», τόνισαν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Έπειτα από την απόφαση του ΕΣΡ, ο κ. Γιαννίκος και ο τηλεοπτικός σταθμός προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο το το ΣτΕ απέρριψε τα σχετικά αιτήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By