Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης- Εξελίξεις στο Κυπριακό

 Ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και σήμερα θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών

Anastasiadis

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται παρασκηνιακά για την επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό και για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έρχεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, όπου αύριο θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην πρόταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου φαίνεται, μετά τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από πλευράς των ΗΠΑ, να στηρίζεται το προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Το προσχέδιο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Κάθετη φαίνεται να είναι η διαφωνία του ΔΗΚΟ, που συμμετέχει στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη στο συγκεκριμένο προσχέδιο. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και σήμερα θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

By