Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ την Παρασκευή

Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Γιούνκερ στην ανεπίσημη επίσκεψη του θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον κ. Σαμαρά.

Τονίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ την τελευταία φορά που είχε έρθει στην Ελλάδα με την ιδιότητα του προέδρου της Κομισιόν ήταν στις 4 Αυγούστου.

Τότε είχε αναφερθεί στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε για να καταφέρει να αντιταχθεί σε όσους ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από το ευρώ. Μάλιστα είχε αναφερθεί και στις άριστες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον αισθάνεται «φίλο και αδελφό».

Ακόμη, στις 30 Αυγούστου, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και λίγο πριν την προπαρασκευαστική συνάντηση στο Παρίσι ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος είχε αναφερθεί στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όπως και μετά την ολοκλήρωσή της.

By