Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Μartin Schultz

Στις 3 Νοεμβρίου για εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής

SoultsΣε εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα μιλήσει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Μartin Schultz τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή, θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα έχει τίτλο «Η Ευρώπη των νέων».

Στην ίδια εκδήλωση, πέραν του κ. Schultz, θα μιλήσουν : Η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ, κυρία Μαρία Δαμανάκη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κώστας Ρέμελης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Στις ομιλίες τους οι παραπάνω κοινοτικοί και Έλληνες αξιωματούχοι θα αναμετρηθούν με τα παρακάτω ερωτήματα: Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε να ζήσουμε; Ποιες αξίες πρέπει να θεμελιώσουν εκείνη τη μορφή της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που θα εξασφαλίζει την επιβίωσή της; Πώς βλέπει, οραματίζεται και πιστεύει ότι πρέπει να είναι η Ευρώπη του αύριο η νέα γενιά, η γενιά που την κληρονομεί και της ζητείται να ζήσει σ’ αυτήν; Παρόντες θα είναι επίσης πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By