Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ποια θέματα αναμένεται να συζητηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

samaras

Συνάντηση για γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει κατά την σημερινή ανεπίσημη  επίσκεψη του στην Αθήνα,  ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Να σημειωθεί πως ο νέος Πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Αθήνα μετά την εκλογή του, ενώ στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Δύο βασικά ζητήματα που αναμένεται να μπουν στο τραπέζι είναι το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, στις 4 Αυγούστου, ο κ. Γιούνκερ είχε αναφερθεί στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε για να καταφέρει να αντιταχθεί σε όσους ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από το ευρώ.

Επίσης στις 30 Αυγούστου, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και λίγο πριν την προπαρασκευαστική συνάντηση των Παρισίων ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος είχε αναφερθεί στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές που είχε τότε η επεικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

By