Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στην αντεπίθεση ο Πλατινί μετά από τις κατηγορίες για το Κατάρ

«Είμαι καθαρός» υποστηρίζει ο επικεφαλής της UEFA

michel-platini-660x330

Άμεση ήταν η απάντηση του Μισέλ Πλατινί στις κατηγορίες της Telegraph για συμμετοχή του στις απόπειρες δωροδοκίας για το Μουντιάλ του 2022.

«Δεν με εκπλήσσει η διάδοση αβάσιμων φημών που στοχεύουν να διαλύσουν την εικόνα μου σε μία σημαντική στιγμή για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFAπου παραδέχθηκε ότι είχε συχνές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ.

«Το βρίσκω απίθανο πως, οι συζητήσεις μου με ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA εκείνη την περίοδο μπορεί να μετατραπούν σε συνωμοσία. Προφανώς και συνάντησα τον κ. Μοχαμέντ Μπιν Χαμάμ αρκετές φορές το 2010, αφού ήμασταν και οι δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής από το 2002. Σε αυτές τις συζητήσεις, το αντικείμενο ήταν η υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA. Ο κ. Μπιν Χαμάν ήθελε να με συμβουλέψει να θέσω υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2011», πρόσθεσε ο Πλατινί, υπογραμμίζοντας ότι η ανακοίνωσή του περί στήριξης της υποψηφιότητας του Κατάρ αποδεικνύει την καθαρότητά του.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By