Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Ελλάδα επενδύει η Nokia – Ικανοποίηση Σαμαρά

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός με στελέχη της εταιρείας, παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη και του Νότη Μηταράκη.

nokiaΜε τον πρέσβη της Φινλανδίας κ. Pekka Lintu και με τον επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων της Nokia Siemens Networks κ. Barry French συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τα στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον τους να προσλάβουν επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση, τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες εκατό πενήντα (150) προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής. Όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες, σημαντικές, που παίζουν το σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση. Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία».

Επίσης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ’ αυτούς και τις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση.  Και έτσι σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα, για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Barry French, ανέφερε ότι «μόλις συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, για να συζητήσουμε τις πρόσθετες επενδύσεις μας εδώ στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι η παρουσία μας εδώ, με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, είναι μεγάλη και σχεδιάζουμε με την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης,  η οποία μας βοήθησε ιδιαιτέρως, να μεγαλώσουμε επιπλέον την ομάδα μας εδώ στην Ελλάδα. Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών.  Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ. Γιατί η δραστηριότητά μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση του Mobile Internet  στον κόσμο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι γνώμη του για την ελληνική οικονομία  απάντησε ότι «πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία διανύει δύσκολη περίοδο, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπω θετικές ειδήσεις. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους να το θυμούνται αυτό».

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σ’ ένα κρίσιμο τομέα, του τομέα  της έρευνας και της τεχνολογίας. Η προσπάθεια, όμως, η δική μας συνεχίζεται. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».

 

By