Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στην Ελλάδα ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Συνάντηση με Σαμαρά το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαξίμου

Martin-Dempsey_2315660b

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από χθες ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Χθες οι δύο αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.

Σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου, μετά την επίσημη υποδοχή, είχε συνομιλίες με τον έλληνα ομόλογο του. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν διμερή θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  Ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η επίσκεψη του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα έρχεται σε συνέχεια -σε πολιτικό επίπεδο- της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ. Η επίσκεψη του αμερικανού αξιωματούχου είχε προγραμματισθεί για τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By