Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν αντιπροσωπεία του ΟΛΠ

Μόλις εγκριθεί η συμφωνία, αναμένεται η ψήφιση από τη Βουλή

fosphotos | Panayiotis Tzamaros
fosphotos | Panayiotis Tzamaros

Διευκρινίσεις για τους όρους της νέας συμφωνίας μεταξύ του ΟΛΠ και της ΣΕΠ αναμένεται να δώσουν στις 11 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτελικά στελέχη του ΟΛΠ, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» από την Ε.Ε. για τη νέα επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η νέα συμφωνία, που έχει αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη DG Comp (επιτροπή ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπει την, εκ μέρους της ΣΕΠ ΑΕ – θυγατρικής της Cosco – την κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III, την κατασκευή επίσης για λογαριασμό του ΟΛΠ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ.

Στελέχη των δύο εταιρειών, δηλαδή του ΟΛΠ και της ΣΕΠ, έχουν συνυπογράψει τη σχετική συμφωνία η οποία, αφού εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ. Ακολούθως ο ΟΛΠ θα αποστείλει το τελικό κείμενο στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εισαχθεί στη βουλή για τελική έγκριση και ψήφιση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By