Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στους 20 οι συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής [εικόνες και βίντεο]

Το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία του Μιχαλολιάκου με τις χειροπέδες

mixaloliakos

Τελευταία ενημέρωση 22: 27

Με χειροπέδες και υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία εξήλθαν το απόγευμα του Σαββάτου από τη ΓΑΔΑ, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα. Έχουν συλληφθεί άλλα 20 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμα ο Χρήστος Παππάς.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή» φώναξε ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την προσαγωγή του από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια στην οδό Ευελπίδων, η οποία έγινε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής με κουκούλες και όπλα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«Δεν μας λυγίζει τίποτε, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε «το βράδυ έχει μνημόνιο» και ο Ν.Μίχος φώναξε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές».

Η κα.Ζαρούλια που είναι παρούσα στον χώρο των δικαστηρίων, η κόρη του γ.γ. της Χ.Α. Ουρανία Μιχαλολιάκου και οι δικηγόροι τους άρχισαν να χειροκροτούν τους προσαχθέντες. Η σύζυγος του κ.Ν.Μιχαλολιάκου, μάλιστα, τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

Εντός του κτιρίου της Εισαγγελίας βρίσκεται ομάδα εισαγγελέων οι οποίοι μελετούν τα στοιχεία που διαβιβάζονται από τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να απαγγείλουν κατηγορίες.

Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, της Χ.Α., Γ.Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά, η ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας Πειραιά, και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο φέρει συμβατικά νούμερα κυκλοφορίας, η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση.

Έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ήσαν συγκεντρωμένοι περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι επεφήμησαν του συλληφθέντες κατά την προσαγωγή τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστο Παρθένη, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από τα 32 που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που έδωσε οπ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Βουρλιώτης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, πρόκειται για τον γγ της Χ.Α. Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και τους βουλευτές Η. Κασιδιάρη, Ι. Λαγό, καθώς και τους βουλευτές Η. Παναγιώταρο και Ν.Μίχο, οι οποίοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως και συνελήφθησαν. Επίσης, έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ. Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά.

Εκτός από τα όπλα, τα χρήματα και τα άλλα ευρήματα στην οικία του Ν.Μιχαλολιάκου, στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια – πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσιγγίου πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 11 ατόμων που διαφεύγουν. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο ειδικός φρουρός και η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος διατάχθηκε ΕΔΕ.

Τέλος, στην κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα ανόδου (προς Λεωφ.Μεσογείων) της Λεωφ. Αλεξάνδρας.

[custom_gallery id=»76379″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By