Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία

Υποχρέωση δημοσίευσης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν έως τώρα οι μετακλητοί υπάλληλοι

vouli ypalliloi

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα σε γραφεία υπουργών και υφυπουργών θα πληρώνονται μετακλητοί υπάλληλοι, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προϋπόθεση αποτελεί η απόφαση διορισμού τους να έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ εντός διμήνου. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των προϊσταμένων του δημόσιου τομέα και ψηφίζεται την ερχόμενη Παρασκευή από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, αναφέρει ότι η «διάταξη αυτή, η οποία ισχύει από 1/6/2014, κρίνεται αναγκαία προς άρση κάθε αμφιβολίας, σχετικά με το εάν είναι εφαρμοστέες και για τους κατά τα ανωτέρω αποσπώμενους, οι διατάξεις του νόμου που ισχύουν για τους μετακλητούς υπαλλήλους».

Στο άρθρο της τροπολογίας σημειώνεται πως «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφ’ όσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 1/6/2014».

By