Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στην εφορία για διευκρινίσεις 100 χιλιάδες φορολογούμενοι

Για έλεγχο και διευκρινίσεις θα κληθούν εντός της εβδομάδας περίπου 100.000 φορολογούμενοι, ενώ ηλεκτρονικά θα ειδοποιηθούν όσοι έχουν επιστροφή φόρου.

forologikes-diloseisΑυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επιπλέον 300.000 φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή και θα γίνει άλλη μία εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

Ο κ.Θεοχάρης κάλεσε, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ΣΚΑΪ, όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου. Το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες, επισήμανε. Διευκρίνισε επίσης ότι σε τρεις δόσεις μπορούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που η δήλωση τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ σε δύο δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι οι δηλώσεις τους εκκαθαριστούν στο εξής.

Συνολικά, από το διαδίκτυο καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος 2013 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012 περίπου 500.οοο φορολογούμενοι, που πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών τους μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι έως 30 Αυγούστου πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση:

1. Του φόρου εισοδήματος του 2012

2. Της εισφοράς αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2012

3. Του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2012

4. Του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2011

5. Του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2012

Ως προς τον έλεγχο όσων πρόκειται να λάβουν επιστροφή φόρων, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εσόδων πέρυσι πραγματοποιούνταν έλεγχος σε επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, ενώ εφέτος ο έλεγχος γίνεται ανά περίπτωση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, euro2day.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By