Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην εφορία λίστα με όσους χρωστούν το χαράτσι της ΔΕΗ

Η εφορία θα στείλει με την σειρά της ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια μέσω email στους υπόχρεους

eforia

Στην εφορία θα σταλεί η λίστα που περιλαμβάνει όσους χρωστούν το «χαράτσι» αφού δεν το πλήρωσαν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Υπολογίζεται πως οι οφειλέτες για το χαράτσι του 2013 αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ το ληξιπρόθεσμο ποσό υπολογίζεται περίπου στο μισό δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ εκτελλόντας ουσιαστικά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα, θα στείλει όλα τα στοιχεία με τους υπόχρεους που δεν πλήρωσαν το χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η εφορία θα στείλει με την σειρά του ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια μέσω email στους υπόχρεους και θα πρέπει να μπούν στο taxisnet ώστε να πάρουν την ταυτότητα οφειλής και να απευθυνθούν σε οποιαδήποτε τράπεζα ώστε να το πληρώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να στέλνονται από τον Σεπτέμβριο και θα δίνουν περιθώριο ενός μήνα για την εξόφληση της οφειλής χωρίς πρόστιμο και από εκεί και πέρα θα αρχίζουν οι προσαυξήσεις.

Οι οφειλέτες μπορούν να ζητήσουν την εξόφληση του ποσού σε 12 μήνες, κάνοντας αίτηση για να μπουν στην πάγια ρύθμιση, ωστόσο οι δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν είναι δεδομένες καθώς ήδη θα τρέχει και το νέο χαράτσι, ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος πληρώνεται σε έξι δόσεις.

By