Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Κίνα μεταβαίνει η Μέρκελ

Η Μέρκελ θα συνοδεύεται στο ταξίδι της από μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων της Γερμανίας, όπως ο Γιόζεφ Κέζερ και ο Μάρτιν Βίντερκορν

German Parliament - Chancellor Angela Merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να μεταβεί στην Κίνα στα τέλη της εβδομάδας για μια τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ όσο και με τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός της Κριστιάνε Βιρτς.

Αυτή θα είναι η έβδομη επίσημη επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της στα τέλη του 2005.

Η επίσκεψη, η οποία αρχίζει το Σάββατο, θα κορυφωθεί την Δευτέρα, με τις πολιτικές συναντήσεις της καγκελαρίου στο Πεκίνο.

Η Μέρκελ θα συνοδεύεται στο ταξίδι της από μεγάλο μέρος της αφρόκρεμας των στελεχών επιχειρήσεων της Γερμανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Ανάμεσά τους θα είναι ο Γιόζεφ Κέζερ (Siemens), ο Μάρτιν Βίντερκορν (Volkswagen), ο Τόμας Έντερς (Airbus), ο Γιούργκεν Φίτσεν (Deutsche Bank) και ο Κάρστεν Σπορ (Lufthansa), ανέφερε η Μπιλντ.

Για λόγους ασφαλείας τα ταξίδια της καγκελαρίου Μέρκελ στο εξωτερικό συχνά ανακοινώνονται λίγο πριν από την αναχώρησή της.

By