Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Κομισιόν το αναθεωρημένο ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής

 Δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

dourou

Η περιφέρεια Αττικής υπέβαλε στην Κομισιόν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014 – 2020 τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε αντίθεση με την αρχική του εκδοχή, το νέο ΠΕΠ δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (με πόρους για άμεσες επενδύσεις), την ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Όπως σημειώνεται, στο αναθεωρημένο ΠΕΠ έχουν αναδειχθεί τα εργαλεία της έξυπνης εξειδίκευσης και της περιφερειακής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Έχει δοθεί προτεραιότητα σε δράσεις διαχείρισης των απορριμμάτων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και σε δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης επιλεγμένων περιοχών του δικτύου Natura για τη δημιουργία πράσινων διαδρομών και προστασίας της βιοποικιλότητας της Αττικής.

Όπως σημειώνεται, για την εκπόνηση και αξιολόγηση του προγράμματος η προηγούμενη διοίκηση δαπάνησε 300.000 ευρώ ενώ η ριζική του αναμόρφωση και επεξεργασία έγινε δυνατή από τη νέα διοίκηση χωρίς καμία δαπάνη, χάρη στη δουλειά μελών της παράταξης και υπηρεσιακών στελεχών.

By