Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Κύπρο η Αντιτρομοκρατική για το φονικό στο Ν. Ηράκλειο

Αναζητούν πληροφορίες από κατηγορούμενο για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα

antitromokratikiΣτην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκάνει τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις».

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες καθώς βλέπουν διασύνδεση της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο με 30χρονο  κρατούμενο στις φυλακές Λευκωσίας, ο οποίος είχε συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία.

Η δίκη για αυτή την υπόθεση εξελίσσεται στην Κύπρο κι η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στον πενταπλό φόνο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες αλλά κι έχουν στην διάθεση τους μια σημαντική μαρτυρία ότι «ο 30χρονος  ίσως είχε  συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010 κι ανάμεσα σε αυτές στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By