Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην πλατεία Ταξίμ ξανά οι Τούρκοι

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν για δωδέκατη ημέρα τη διαμαρτυρία τους.

turkey-diadilosiΓια ακόμη ημέρα, δωδέκατη στη σειρά, συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας οι αντικυβερνητκές διαμαρτυρίες, την ώρα που η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συνεδριάζει με αντικείμενο την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.

Παράλληλα, υπάρχει κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που ο δήμαρχός της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ ζήτησε από τους πολίτες να συμμετέχουν στην «υποδοχή» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δείχνοντας πως δεν είναι αποφασισμένο να κρατήσει αμετακίνητη στάση απέναντι στους διαδηλωτές.

«Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 και οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2015 και μία αλλαγή του προγράμματος αποκλείεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By