Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Πλατεία των Τζαμιών εισέβαλαν οι ισραηλινές δυνάμεις

«Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά»

Jerusalem

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της εισήλθαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και συνέλαβαν 10 Παλαιστίνιους διαδηλωτές.

«Δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον αστυνομικών που συνόδευαν επισκέπτες στο Όρος του Ναού (όπως ονομάζεται από τους Ισραηλινούς η Πλατεία των Τζαμιών). Άλλοι αστυνομικοί επενέβησαν τότε κάνοντας χρήση οβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές», εξήγησε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

«Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά», πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Πλατεία των Τζαμιών έκλεισε για τους επισκέπτες.

Ταραχές ξέσπασαν στην ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού Παλαιστίνιου, τον οποίο οι απαγωγείς του έκαψαν ζωντανό την 1η Ιουλίου, σε αντίποινα για την απαγωγή και δολοφονία των τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη. Η ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας έχει κλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που κατοικείται κυρίως από Άραβες.

Η Πλατεία των Τζαμιών ή το Όρος του Ναού είναι ιερός τόπος τόσο των μουσουλμάνων όσο και των εβραίων και πηγή καθημερινών εντάσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

By