Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην Σκότλαντ Γιάρντ Γριβέας και Βάτσικα

Βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

tt-taxudromiko-tamieutirio-polisi

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, δύο από τους βασικούς κατηγορουμένους για την υπόθεση με τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ, και όχι στο Λονδίνο όπως είχε αρχικά διαρεύσει. Οι αρχές της Ίντερπολ, μετά από την παράδοση των δύο, ενημέρωσαν άμεσα την ελληνική Δικαιοσύνη.

Θυμίζεται ότι από τη στιγμή που είχαν εκδοθεί το εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους, που δεν είχε γίνει γνωστό το που βρίσκονταν, ενώ μέχρι σήμερα διέφευγαν της Δικαιοσύνης.

Ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του βρίσκονται στο ειδικό δικαστήριο εκδόσεων της βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στο χέρι των δύο κατηγορουμένων να παραιτηθούν από τα δικονομικά μέσα που τους διαθέτει η βρετανική νομοθεσία και να συντομεύσουν τον χρόνο έκδοσής τους στη χώρα μας. Αλλιώς θα ακολουθηθεί η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής και το διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε φυλακή της Τουρκίας, δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης του στην Ελλάδα, που αναμένεται να γίνει εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By