Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ο αντιρατσιστικός

Νέα προσπάθεια για μια συναινετική λύση

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Εβδομάδα εξελίξεων για τον αντιρατσιστικό νόμο αναμένεται να είναι η επόμενη, με τα κυβερνητικά στελέχη να προεξοφλούν νέα προσπάθεια για μια συναινετική λύση…

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, τα ίδια στελέχη προαναγγέλλουν ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Όπως επισημαίνεται, πιθανότατα τη Δευτέρα οι προτάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και εκείνη που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν σειρά προτεραιότητας για να συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ επιθυμεί το δικό της σχέδιο να συζητηθεί τελευταίο, ώστε να υπάρξει χρόνος για περαιτέρω προσθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα κοινό νομοθετικό πλαίσιο.

Πάντως, όπως σημειώνει το Έθνος, παρ” όλο που το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δοκιμάζει την συνοχή της κυβέρνησης, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν πως κανείς πολιτικός αρχηγός δεν θα θελήσει να «παίξει» με την τύχη της χώρας.

By