Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην τελική ευθεία η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κύπρου

Τον Ιούνιο θα γίνει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12, ενώ το φθινόπωρο θα γίνουν γνωστά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

cyprus-12Εντός του Ιουνίου αρχίζει οριστικά η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση της αμερικανική εταιρείας Νoble στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και μέσα στο φθινόπωρο θα είναι γνωστές οι ακριβείς ποσότητες υδρογονανθράκων, που υπάρχουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Σόλων Κασίνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο λιμάνι της Λεμεσού γίνονται ήδη οι αναγκαίες προετοιμασίες.

Μάλιστα μιλώντας στο ΡΙΚ,  είπε ότι έως το τέλος του χρόνου με αρχές του 2014, η Κύπρος θα μπορούσε να προδεσμεύσει κάποιες πωλήσεις και να αποκομίζει έσοδα.  Για το τερματικό υγροποίησης, σημείωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο Σόλων Κασίνης διευκρίνισε πως με την επίσκεψή τους στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών και Εμπορίου, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης θα εξετάσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ισραηλινού φυσικού αερίου.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι αναμένεται πως κατά τις επαφές των δύο υπουργών θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ τον Μάιο, ενώ τόνισε ότι ανάλογες επισκέψεις θα γίνουν και στον Λίβανο.

 

By