Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Στην υγεία» των ελληνικών κρασιών 120 εκατ. ευρώ για προώθηση στο εξωτερικό

Απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Αθ. Τσταυτάρη για τις εξαγωγές ελληνικών οίνων

κρασια

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, προχώρησε στην υπογραφή 52 προγραμμάτων για την ενίσχυση των ελληνικών κρασιών στις αγορές του εξωτερικού, ύψους περίπου 152 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο υπουργός υπέγραψε αποφάσεις για 52 προγράμματα προώθησης, ετήσιας ή τριετούς διάρκειας, ύψους 119,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην υλοποίηση των δράσεων, του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών».

Για το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα, εξασφαλίστηκε συνολική χρηματοδότηση ύψους 23.963.000 ευρώ για κάθε έτος, από το 2015, η οποία προβλέπεται να διατεθεί για τα μέτρα «Προώθησης σε αγορές τρίτων χωρών», «Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» και «Επενδύσεων σε επιχειρήσεις». Το γεγονός αυτό συνιστά μια θεαματική αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης του εθνικού προγράμματος, κατ’ έτος, από τα 7,9 εκατ. ευρώ που ήταν έως το 2014, στα 23,9 εκατ. ευρώ από το 2015 και μετά, καθώς απελευθερώθηκαν επιπλέον πόροι ύψους 15,9 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά της ενιαίας ενίσχυσης των αμπελώνων, η οποία επιπλέον θα ενισχύει τους αμπελουργούς, μέσω του Πυλώνα Ι της ΚΑΠ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By