Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για το πόθεν έσχες

Αντιδράσεις για το μεταναστευτικό κώδικα του υπουργείου Εσωτερικών 

vouliSSSS

Tο μεσημέρι στις 13:30 θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της υπουργικής τροπολογίας που παρατείνει για ένα εξάμηνο, τον αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα, είχε προκαλέσει όχι μόνο τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε, ότι «υπάρχει χρόνος μέχρι αύριο που θα ψηφιστεί η διάταξη, για να κατατεθούν προτάσεις από όλους ώστε να γίνει καλύτερη και να μην υπάρχει καμία σκιά για τις προθέσεις των κομμάτων».

Σε ότι αφορά τον μεταναστευτικό κώδικα, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος χαρακτήρισαν αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης απέναντι σε ένα σύγχρονο νομοθέτημα, όπως είπαν, που αντιμετωπίζει με ρεαλιστικό τρόπο το πρόβλημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By