Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σφοδρή σύγκρουση για τα φάρμακα

 Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει μείωση στις τιμές 6.000 φαρμάκων

 

tsipras_297896809

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει μείωση στις τιμές 6.000 φαρμάκων.

Ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης κατέστησε σαφές ότι βάσει του Κανονισμού δεν θα προηγηθεί συζήτηση ουσίας, καθώς η αιτιολόγηση της ψήφου των κομμάτων έχει γίνει σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Την ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δηλώνουν υπέρ της τροπολογίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε ένα από τα πέντε άρθρα της τροπολογίας δεδομένου ότι το κόμμα του διαφωνεί μόνο με το άρθρο για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τον κ. Τραγάκη.

Ο υπουργός Υγείας που εδώ και μέρες δέχεται επιθέσεις απο την «Αυγή» έχει καταγγείλει διαφημίσεις συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και με χθεσινές του δηλώσεις επέμεινε στην υπερψήφιση της τροπολογίας, τονίζοντας οτι «ο κόσμος θα μπορεί να αποφασίζει εάν θα αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ζήτησε να μην ψηφιστεί η τροπολογία για να γίνει περαιτέρω διαβούλευση επί του ζητήματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By