Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα παρακολουθήσει από κοντά την αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ

deth-theodorakis

Από τα θεωρεία της Βουλής και όχι από την τηλεόραση θα παρακολουθήσει τη συζήτηση της πρότασης του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την Παρασκευή το απόγευμα, ημέρα της μεγάλης αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα τοποθετηθούν στην ολομέλεια οι Σαμαράς-  Βενιζέλος για μια εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper θα βρίσκεται στη Βουλή, στα θεωρεία για μια σαφή και από πρώτο χέρι εικόνα.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε από την Σοφία Βούλτεψη η απόφαση των δύο εταίρων να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, το Ποτάμι με ανακοίνωσή του επεσήμανε πως η απόφαση των Σαμαρά- Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή μαρτυρά επιπρόσθετα την αδυναμία τους να κυβερνήσουν σταθερά την χώρα.

«Αν ήμασταν στην Βουλή θα απαιτούσαμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Και οι δύο μαζί συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση με την επισήμανση πως δεν ευθύνονται ούτε για τα χάλια της κυβέρνησης, ούτε βέβαια για την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης. «Η ψήφος εμπιστοσύνης αφορά τις ισορροπίες αυτής της Βουλής. Εμείς δεν είμαστε εκεί και δεν έχουμε συμμετάσχει στην διαμόρφωση αυτών των ισορροπιών», υπογραμμιζόταν στη δήλωση.

By