Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή υπόθεση ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος τρανς μαθήτριας

Διευθυντής νυχτερινού σχολείου κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τρανς μαθήτριας

Bullying600_130114

Αντιμέτωπη με την ρατσιστική συμπεριφορά της διεύθυνσης του νυχτερινού σχολείου που φοιτά, βρέθηκε μια τρανς μαθήτρια, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης με τον Χ. Αθανασίου να απαντά ότι το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και ότι ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει.

«Η παθούσα έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και επομένως σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 26 του Συντάγματος, όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης», αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του και προσθέτει ότι οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία.

Σύμφωνα με τον Χ. Αθανασίου οι δικαστικές αρχές είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης. Δεσμεύεται πάντως, πως εάν στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αξιόποινες πράξεις θα τα θέσει στη διάθεση των δικαστικών αρχών.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By