Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη ΓΑΔΑ εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας

Η Αντιτρομοκρατική αναμένει την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης

dendias638_091013Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής μετέβη εκτάκτως γύρω στις 20.30 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Η Αντιτρομοκρατική, αναμένει την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεσης που κατέληξε στο θάνατο δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ τα «βλέμματα» των Αρχών προσανατολίζονται σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων τη Σέχτα Επαναστατών, καθώς είναι η μόνη οργάνωση που στις επιθέσεις της έχει χρησιμοποιήσει πιστόλια τύπου Zastava (τελευταία φωτό).

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι το πιστόλι, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο είναι «καθαρό», και δεν συνδέεται με τρομοκρατικές ή άλλες εγκληματικές ενέργειες. Οι αστυνομικοί εξετάζουν «όλες τις οδούς, ιδιαίτερα αυτές που συνδέουν αυτά τα γεγονότα σε εξτρεμιστικές ομάδες» που βρίσκονται πίσω από μία σειρά επιθέσεων κατά πολιτικών, αστυνομικών, τραπεζών και μέσων ενημέρωσης, δήλωσε νωρίτερα πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πηγές του Πρακτορείου δεν ανέφεραν ονομαστικά καμία οργάνωση, ωστόσο το τηλεγράφημα περιέχει εκτενή αναφορά στη Σέκτα Επαναστατών και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By