Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη ΔΕΘ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Το βράδυ αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο

tsipras deth-3

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της 79ης ΔΕΘ, όπου πρόκειται να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό του σχέδιο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και στο φορολογικό σύστημα με αφορμή και τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο Αλέξης Τσίπρας θα δομήσει την ομιλία του και τις δεσμεύσεις του γύρω από τους εξής «πέντε πυλώνες»:
-Αναχαίτιση ανθρωπιστικής κρίσης
-Επανεκκίνηση Οικονομίας
-Αντιμετώπιση Ανεργίας: 200.000 – 300.000 θέσεις εργασίας
-Θεσμικοί μετασχηματισμοί (λειτουργία του κράτους, συλλογικές συμβάσεις)
-Ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης

Εκτός από τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ξεχωριστές επαφές θα πραγματοποιήσει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με εργαζομένους της πρώην ΕΤ3 και μια ώρα αργότερα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μηλιό.

By