Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα «πόθεν έσχες» των 300 της Βουλής

Η φετινή χρονιά είναι ίσως και η τελευταία που θα δοθούν τα «πόθεν έσχες»με την μορφή που γνωρίζουμε…

vouli-olomeleia

Την προσεχή Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των 300 της Βουλής και των ευρωβουλευτών για το οικονομικό έτος 2012.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα αναρτηθούν στην διαδικτυακή πύλη της Βουλής, όπως συμβαίνει άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έχει πρόσβαση.

Η φετινή χρονιά είναι ίσως και η τελευταία που θα δοθούν τα «πόθεν έσχες»με την μορφή που γνωρίζουμε, καθώς αίτημα των κομμάτων είναι να δίνονται στη δημοσιότητα μόνον οι τυχόν μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης πάντως, μιλώντας πριν απο λίγες ημέρες σε ημερίδα που διοργάνωσε η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας σε συνεργασία με την γενική γραμματεία διαφάνειας, επεσήμανε ότι το πόθεν έσχες των βουλευτών είναι το μόνο που στην ουσία ελέγχεται και δημοσιοποιείται και όσοι σήμερα βρίσκονται στη φυλακή ή καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, οφείλεται στον έλεγχο του «πόθεν έσχες»τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By