Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο Κάρολος Παπούλιας

Συνοδεία των κυριών Αβραμόπουλου και Τραγάκη

karolospapouliasBBB

Στη Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έχει ήδη μεταβεί στην συμπρωτεύουσα.

Αύριο Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού και στις 11 π.μ. θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών (πεζοπόρων και μηχανοκίνητων) τμημάτων, η οποία θα γίνει ενώπιον του και ενώπιον του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην παραλιακή λεωφόρο Μακεδονίας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Με τον κ. Παπούλια συνταξίδεψαν ο κ. Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.

Συνοδευόμενος από τον κ. Ορφανό, ο κ. Παπούλιας έφτασε στις 6.45 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί, απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής στον διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειο Νικόλτσιο και στην Αθηνά Ντιναλέξη, μια 94χρονη Ηπειρώτισσα, η οποία σε ηλικία 20 χρονών είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο.

By