Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη μάχη κατά της ανασφάλιστης εργασίας 1.000 ελεγκτές

Στην επιστράτευση περίπου 1.000 ελεγκτών για τη καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας προχωρεί το υπουργείο Εργασίας

ergasias asfalisi
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα προβλέπει πως σε όσους συμμετέχουν στα συνεργεία ελέγχων για τη καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής καθώς και την εν γένει εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταβάλλεται αποζημίωση 20 ευρώ ανά έλεγχο και μέχρι 5 ελέγχους το μήνα. Το συνολικό μηνιαίο ποσό αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100 ευρώ, ενώ τυχόν πραγματοποίηση περισσότερων από 5 ελέγχους δεν γεννά δικαίωμα για επιπλέον ποσό.

Έτσι, κάθε ελεγκτής θα λάβει αποζημίωση 1.200 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα διενεργήσει τουλάχιστον 60 ελέγχους μέσα στο 2014.

Σε ετήσια βάση η δαπάνη για τις πρόσθετες αμοιβές των ελεγκτών ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ περίπου και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, θα καλυφθεί από το ποσοστό 20% που εισπράττεται ως έσοδο επί των προστίμων που επιβάλλει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By