Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη μάχη της Ευρώπης ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας…

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης ρίχνονται το βράδυ στη μάχη της πρόκρισης για την είσοδό τους σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πράξη πρώτη για τους τρεις -με τους δυο εξ αυτών (ΠΑΟ και ΠΑΟΚ) να είναι τα φαβορί κόντρα σε Μίντιλαντ και Ζίμπρου.

thumbnail (3)Στόχος του Παναθηναϊκού απόψε στη Λεωφόρο (21:00, OTE Sport 1) μια νίκη με καθαρό σκορ, που θα απλοποιήσει τα πράγματα εν όψει της ρεβάνς στη Δανία.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κουτρουμπή και Κλωναρίδη, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή Μπούι και Μπούρμπο, που όμως θα μείνουν στον πάγκο, όπως και ο Πέτριτς. Τα πράγματα για το βασικό σχήμα είναι… μετρημένα κουκιά. Ο Κοτσόλης θα είναι στo τέρμα, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ και ο Νάνο αριστερό, οι Σίλντενφελντ και Μέντες θα είναι στόπερ, Λαγός, Ζέκα και Πράνιτς θα βρίσκονται στο κέντρο και μπροστά τους ο Ατζαγκούν, ενώ Καρέλης και Μπεργκ θα συνθέτουν το δίδυμο στην επίθεση. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Κότσαρης, Χουχούμης, Μπούρμπος, Ρισβάνης, Δώνης, Μπούι, Ντίνας και Πέτριτς.
Η κίνηση των εισιτηρίων δεν ήταν ιδιαίτερα «ζεστή», αλλά εκτιμάται πως περισσότεροι από 10.000 φίλοι του Παναθηναϊκού θα είναι στις κερκίδες.

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα πραγματοποιήσει (21.15, ΟΤΕ TV) στο Κισινάου ο ΠΑΟΚ, φιλοξενούμενος της Ζίμπρου. Ο δικέφαλος του Βορρά θα περίμενε κανείς να φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει την ίδια εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο τα προβλήματα των τελευταίων ημερών έχουν κρατήσει την ομάδα ανήσυχη.
Ο τραυματισμός του Γκολάσα αλλά και τα δείγματα απειθαρχίας των Τζαβέλλα και Βίτορ έκαναν την προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι προβληματική. Η αλλαγή κλίματος θα έρθει μόνο από ένα θετικό αποτέλεσμα και οι ασπρόμαυροι καλούνται να τα αφήσουν πίσω τους όλα και να βάλουν τις βάσεις για την τέταρτη παρουσία τους στη φάση των ομίλων. Η ενδεκάδα: Γλύκος στην εστία και μπροστά του η τετράδα των Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσικά και Ρατς. Η τριάδα του κέντρου θα αποτελείται από τους Τζιόλη, Μαντούρο και Κάτσε, ενώ οι Μακ και Σαλπιγγίδης θα πλαισιώνουν τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης, ενόψει του αγώνα (21:15) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η αποστολή: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παπαχρήστος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τιε Μπι, Ουσέρο, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Πάρα, Μπακασέτας.

By