Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στη… μέση βάζουν την Ελλάδα Μέρκελ και Στάινμπρουκ

Απόψε το βράδυ το κρίσιμο ντιμπέιτ

TV-Duell Merkel - Steinmeier

Στις 21:25 (ώρα Ελλάδας) σήμερα το βράδυ, η Άγγελα Μέρκελ και ο Πέερ Στάινμπρουκ θα έχουν πάρει τις –μέχρις εκατοστού προκαθορισμένες– θέσεις τους ενώπιον των τηλεοπτικών φακών, τεσσάρων δημοσιογράφων που θα τους υποβάλουν ερωτήσεις και 20 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Η μοναδική τηλεμαχία που θα διεξαχθεί ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου διέπεται από αυστηρούς όρους. Θα διαρκέσει 90 λεπτά και οι δύο μονομάχοι θα έχουν στην διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα τόσο για κάθε απάντηση, όσο και για την τελική τους τοποθέτηση. Κατά την διαπραγμάτευση μεταξύ των επιτελείων των κομμάτων και των τηλεοπτικών σταθμών, αποφασίστηκε ότι στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία λέξη στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα έχει η κα Μέρκελ. Οι δύο πολιτικοί δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους σημειώσεις. Θα τους δοθεί μόνο μια λευκή κόλλα.

Τις ερωτήσεις θα υποβάλουν από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD η Άννε Βιλ, από τον ιδιωτικό σταθμό RTL ο Πέτερ Κλέπελ, από το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ZDF η Μάιμπριτ Ίλνερ και από τον σταθμό ProSiebenSat1 ο Στέφαν Ράαμπ. Οι σταθμοί που συμμετέχουν είναι εθνικής εμβέλειας και είναι οι ίδιοι που θα προβάλουν την τηλεμαχία. Στο στούντιο θα βρίσκονται περίπου 800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και παρατηρητές. Κατά την διάρκεια της μονομαχίας, το Πανεπιστήμιο του Χοχενχάιμ θα διενεργεί έρευνα μεταξύ των θεατών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια πρώτη εικόνα σχετικώς με το ποιος τελικά επικράτησε του αντιπάλου του.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By