Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Νέα Μανωλάδα ο Βρούτσης

Θα συναντηθεί με τους φραουλοπαραγωγούς

BroutsisΣτον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Μανωλάδα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας με τους φραουλοπαραγωγούς Ηλείας.

Εξάλλου, την Τρίτη το απόγευμα στο δημαρχείο της Βάρδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την καλλιέργεια της φράουλας και θα αναζητηθούν λύσεις, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφετινή καλλιέργεια.

Στο μεταξύ, κινήσεις, συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες ανακοίνωσαν πως την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αλλοδαπούς εργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία σχεδιάζει να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Επίσης, τη Μεγάλη Εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή παραγωγής της φράουλας, μετά τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα.

 

By