Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Κ. Μητσοτάκης

Θα αναφερθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

komision

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα αναφερθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για τον Κυβερνητικό Μετασχηματισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης, θα ενημερώσει τους αξιωματούχους για τις μεταρρυθμίσεις, που έχουν υλοποιηθεί στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση την αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αλλά και τις ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014-2016.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, θα έχει σειρά επαφών με υπουργούς κρατών – μελών και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ (Επικεφαλής Eurogroup), Πιερ Μοσκοβισί (Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές Υποθέσεις), Τόμας Βίζερ (Πρόεδρο Euroworking Group), Κάθριν Ντέι (Γενική Γραμματέα Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Φράνσις Μόντ (υπουργό παρά τω πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας ) και Πιερ Κάρλο Παντοάν (υπουργό Οικονομικών της Ιταλικής Δημοκρατίας).

By