Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς τη ερχόμενη εβδομάδα

Συνοδεία υπουργών η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βέλγιο

eu-parliament_2665026b

Στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η επίσκεψη Σαμαρά στις Βρυξέλλες γίνεται στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, Πία  Αρενκίλντε με σχετική ανακοίνωση της.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού γίνεται καθώς η Αθήνα εντείνει τις κινήσεις της ώστε να είναι έτοιμη την 1η Ιανουαρίου για την εξάμηνη προεδρία, περίοδος που θεωρείται πολύ κρίσιμη καθώς θα προετοιμαστούν οι ευρωεκλογές του 2014. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της κάλπης, εντείνονται οι απόψεις που κάνουν λόγο για «καμπανάκι κινδύνου» και για μήνυμα «αντιευρωπαϊσμού» που ενδέχεται να στείλουν οι πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε. στην Κομισιόν για την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται από τις Βρυξέλλες, προς τέρψιν της πολιτικής του Βερολίνου.

Μιλώντας για λιτότητα και στρεφόμενοι στα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, το «το σίριαλ» με την έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα για εκ νέου face to face διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση συνεχίζεται καθώς δεν έχει προσδιοριστεί το πότε θα έρθει η τρόικα στη χώρα μας.

Η τριμερής των δανειστών θέλει από το οικονομικό επιτελείο πιο εξειδικευμένες προτάσεις σε ότι έχει να κάνει με τις ομαδικές απολύσεις, την άρση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, την ιδιωτικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών αλλά και για τη διαθεσιμότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By