Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στις επάλξεις ΕΛ.ΑΣ., αντιφασίστες και χρυσαυγίτες

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας από το μεσημέρι

68A903A4ED3AC62EF3E766BE12115B0C

«Κράτος κλειστόν» θα είναι τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας σήμερα, καθώς οι δυνάμεις της Αστυνομίας θα είναι σε μεγάλη ετοιμότητα λόγω της διπλής συγκέντρωσης, το μεσημέρι στα Προπύλαια στις 4 το μεσημέρι και των χρυσαυγιτών στο Σύνταγμα, στις 7 το απόγευμα.

Η πρώτη έχει κανονιστεί από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις ως απάντηση στη διαδήλωση των χρυσαυγιτών που έχουν καλέσει συγκέντρωση υπέρ των προφυλακισμένων βουλευτών τους και τους αρχηγού τους, Μιχαλολιάκου. Ακόμα, κάλεσμα έχει απευθύνει και η οργάνωση Αντιφασιστικό Μέτωπο, με μάζωξη στο Μοναστηράκι.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την Παρασκευή έχει αναφέρει ότι δε θα επιτρέψει στις εν λόγω συγκεντρώσεις να εξελιχθούν σε πορείες για λόγους δημόσιας ασφάλειας. «Αυτή η απόφαση δε θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ενδεικτικό των έντονων μέτρων ασφαλείας είναι το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι από τις 3 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρυσαυγίτες έχουν συχνά ακυρώσει συγκεντρώσεις τους λόγω αντί – συγκεντρώσεων από αντιφασίστες και κόμματα, με τελευταίο παράδειγμα την ακύρωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στη Νίκαια, λίγες μέρες μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By