Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά

Με την απόφαση ανατρέπεται ουσιαστικά η απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου

σχολεια

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει, οριστικά, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που υπογράφηκε σήμερα από τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.

«Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του» ανέφερε σχετικά ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Με την απόφαση αυτή ανατρέπεται ουσιαστικά η απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες νωρίτερα, και παράλληλα να καταργηθούν οι αργίες της γιορτής του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Ο κ. Δερμεντζόπουλος σημείωσε πάντως ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν αποτελεί ημέρα αργίας, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

By