Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στις 11:00 ο αγιασμός στη Βουλή

Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Boulh

Στις 11 το πρωί ξεκινά τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Για τις εργασίες της νέας Συνόδου έχει προγραμματιστεί η τελετή αγιασμού, η οποία θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Με την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη τελετή στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της. Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου «περικλείει» μία ακόμη υποχρέωση καθώς, με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, είναι η μέρα κατά την οποία κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με δεδομένη δε και την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνηση να ζητήσει ανανέωση εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, είναι πιθανό σήμερα Δευτέρα να υποβληθεί η σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην περίπτωση αυτή, όπως ορίζει το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

By