Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

Παράλληλα θα διεξαχθεί και η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια

vouli polunomosxedio

Σε εξέλιξη βρίεκεται αυτή την ώρα στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο.

Παράλληλα διεξάγεται και η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Η τροπολογία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ προκαλεί κραδασμούς στους κόλπους της συγκυβέρνησης, με βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να ασκούν δριμεία κριτική στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, ενώ έκανε λόγο για υπουργείο Οικονομικών «μπάχαλο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος κάλεσε τον κ. Χαρδούβελη να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από τους βουλευτές και να εξηγήσει πού οφείλεται το λάθος. «Προφανώς εδώ υπάρχει θέμα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «χάσαμε επικοινωνιακά το όλο θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό».

Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών επί της διαδικασίας με την οποία έφτασε η τροπολογία στη Βουλή, εξέφρασε και η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπέρ της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά όχι και της εξαίρεσης του φόρου εισοδήματος και των άλλων οφειλών τάχθηκε τέλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

«Ο νόμος είναι πάρα πολύ καλός, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθώ να αποσυρθεί η β” υποπαράγραφος», είπε και πρόσθεσε με έμφαση: «Το θέμα του ΕΝΦΙΑ μπορώ να το δεχτώ, αλλά όχι την κατάργηση όλων των άλλων».

By