Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης

papageorgopoulosΣτις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά με δεδομένο ότι πήρε τον αριθμό 33 στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο ενημέρωσε από το πρωί τους παράγοντες της δίκης ότι δεν θα προλάβει να την ξεκινήσει σήμερα, αλλά ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Δεκεμβρίου.

Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ Β. Παπαγεωργόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και δώδεκα υπάλληλους του δήμου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Η υπόθεση της «Παγίας» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων. Το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ” αυτό το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκταμιεύτηκε με παράνομο και αδιαφανή τρόπο με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By