Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στοιχεία για το ΤΧΣ ζητά ο Κωνσταντινόπουλος

Παρέμβαση για τον τρόπο λειτουργίας και τα έξοδα του ΤΧΣ έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΒΟΥΛΗ

konstantinopoulosΣαφείς αιχμές για την λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αφήνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να καταθέσει αναλυτικά στοιχεία για τα λειτουργικά έξοδα του ΤΧΣ για το 2012, στα οποία θα περιλαμβάνονται οι αμοιβές των συμβούλων, των ελεγκτών και των δικηγόρων, των αμοιβών του συνόλου του προσωπικού και τα έξοδα της διοίκησης.

Επικαλούμενος την ετήσια οικονομική έκθεση του ΤΧΣ σύμφωνα με την οποία τα λειτουργικά του έξοδα για το 2012 ανήλθαν στο ποσό των 4,9 εκατ. ευρώ, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει πως με δεδομένες και τις απώλειες 5,4 δις ευρώ για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, ο εξορθολογισμός των δαπανών του αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολος.

«Τα λειτουργικά έξοδα του ΤΧΣ, συμπεριλαμβανομένων του διοικητικού κόστος, των αμοιβών των συμβούλων, των μισθών του προσωπικού κλπ. για το 2012 ανήλθαν στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 4,9 δις ευρώ, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται έξοδα προσωπικού 2 εκατ. ευρώ και γενικά διοικητικά και λειτουργικά έξοδα 2,9 εκατ. ευρώ», τονίζει και σημειώνει ότι η κοινωνία αποζητά περισσότερο από ποτέ την διαφάνεια. «Είναι χρέος μας να ελέγχουμε το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού και ιδίως κατά την περίοδο γενικευμένης ύφεσης όπου η εξοικονόμηση πόρων και η εξυγίανση των δομών είναι επιβεβλημένη», επισημαίνει με νόημα.-

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By