Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στολές αόρατες για τους καρχαρίες

Σε σχέδια που θα θυμίζουν τον ωκεανό και θα κοστίζουν 500 δολάρια

karxariesΝα ελαχιστοποιήσει τις επιθέσεις που δέχονται άνθρωποι από καρχαρίες φιλοδοξεί μια εταιρεία στην Αυστραλία που υπόσχεται ότι θα φτιάξει στολές που θα κάνουν αόρατους τους ανθρώπους στους καρχαρίες. Έτσι αν πετύχει το εγχείρημα οι δύτες μπορεί να μην νιώθουν πλέον σαν ψάρια έξω από το νερό για πολύ ακόμα…

Η ολόσωμη στολή που θα είναι σε χρώματα που θα μοιάζουν με τον ωκεανό θα κοστίζει 495 δολάρια.

Η εταιρεία που παρουσίασε τη στολή αυτή την εβδομάδα, η Shark Attack Mitigation Systems, κατασκευάζει επίσης αυτοκόλλητα με παρόμοια μοτίβα που μπορεί να τοποθετηθούν σε ιστιοσανίδες, καγιάκ και μπουκάλες οξυγόνου για τους δύτες.

Αλλά ακόμα και αν η στολή οπτικά είναι λειτουργική δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εμποδίσει τους καρχαρίες απ” το να εντοπίσουν το άτομο που τη φορά. Και αυτό επειδή οι καρχαρίες λειτουργούν με βάση άλλες αισθήσεις όπως η όσφρηση, η γεύση και η ικανότητα να ανιχνεύουν ήχους όπως οι μπουρμπουλήθρες που αφήνει κατά την εκπνοή ένας δύτης, σχολιάζει το National Geographic.

Για την ακρίβεια έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας έδειξε ότι 17 είδη καρχαριών στερούνται όρασης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By