Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον Άρειο Πάγο ο Καρατζαφέρης για τον Μπαλτάκο

Ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ ερωτά για τυχόν παρέμβαση του πρωθυπουργού και δύο υπουργών στο έργο της Δικαιοσύνης

baltakos

Στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Σακελλάκου βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος στην υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη για τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στην αναφορά ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να κληθεί  ο κ. Μπαλτάκος για να ερωτηθεί αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Σαμαρά  μέσω  των δύο εν λόγω υπουργών.

Και σε αρνητική  απάντηση να ερωτηθούν οι κ.κ. Σαμαράς, Αθανασίου και Δένδιας γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Μπαλτάκου.

Κύκλοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τονίζουν ωστόσο, ότι ο κ. Σακελλάκος δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια (κλήτευση κ. Μπαλτάκου, κ.λπ.), καθώς η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρατζαφέρη στρέφεται κατά Πρωθυπουργού και υπουργών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν επιτρέπει καμία δικαστική πράξη. Κι ως εκ τούτου,  η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρατζαφέρη πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.

By