Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον ανακριτή ο βουλευτής της Χ.Α. Στάθης Μπούκουρας

Ο μάρτυρας Δ «καίει» τον βουλευτή Κορίνθου για επιθέσεις κατά μεταναστών

MpoukourasΣτα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών». Ο Στ. Μπούκουρας χαρακτήρισε τον μάρτυρα Δ «ψευδομάρτυρα».

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό, αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ” ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ο «μάρτυρας Δ» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By