Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών απολογείται σήμερα ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ

dikastiria600_030114

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, απολογείται σήμερα ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ. Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.
Και οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Νέα στοιχεία για τις μίζες από  Ευσταθίου

Εν τω μεταξύ, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε σε τράπεζα στο Λονδίνο, είναι διατεθειμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει στον ανακριτή ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο λογαριασμό της τράπεζας, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές υπάρχουν καταθέσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού που φέρεται να προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Παναγιώτη Ευσταθίου εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για το εάν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, μετά την έφεση υπέρ του Νόμου που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

Το βούλευμα εκδόθηκε μετά τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του κατηγορουμένου, σχετικά με την προφυλάκισή του ή όχι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By