Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον ανακριτή πάλι ο Αντώνης Κάντας

O πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τις «μίζες»

antwnis-kantas

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς οδηγείται και πάλι ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντ.Καντάς, προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες για την προμήθεια των πυραύλων ΡΖ90 από γερμανική εταιρεία, για την οποία φέρεται να εισέπραξε προμήθεια 750.000 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη παράνομη πληρωμή έχει προφυλακιστεί και ο τότε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Δ.Παπαχρήστος, ο οποίος στην απολογία του έχει παραδεχθεί ότι κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Αντ.Καντά «συμφωνήθηκε η μίζα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Τετάρτης, ο κ. Καντάς αναμένεται να δώσει στοιχεία από λογαριασμούς και άλλων off-shore εταιρειών από τις οποίες διακινήθηκαν οι μίζες.

Παράλληλα, ανοίγει και νέος κύκλος απολογιών για την ίδια υπόθεση με την κλήση του γερμανού Όλαφ Έσλερ (τότε αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας), αλλά και ενός έλληνα τραπεζίτη, ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που διοχέτετε σε τράπεζες της Ελβετίας χρήματα από τις μίζες.

Ο ανακριτής Διαφθοράς έχει επίσης καλέσει και τον γιο του Δ.Παπαχρήστου, καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε λογαριασμούς της εταιρείας του πατέρα του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By