Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στον Αστέρα δεν αστειεύονται κι η Κύπρος, του δίνει την πρόκριση!

Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη και ο Στάικος Βεργέτης δεν θα μπορούσε να μην πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά το 2-0 του Αστέρα Τρίπολης επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τρίπολη…

thumbnail (5)«Πως να μην εκθειάσουμε αυτή την προσπάθεια. Τα λόγια είναι λίγα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε στην Κύπρο για να τα παίξουμε όλα για όλα. Έχουμε ένα αβαντάζ, όμως είναι πολύ καλή ομάδα η Μακάμπι. Δεν πρέπει να χάσουμε τη συνοχής μας στη ρεβάνς. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν δεχτήκαμε κάποιο γκολ. Από το 3-0 ή το 2-1, επιλέγω το 2-0».

Χαμηλούς τόνους θέλησε να κρατήσει και ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης. «Ευχαριστημένοι μεν προσγειωμένοι δε. Πρέπει να έχουμε το μυαλό στο κεφάλι και τα πόδια στο γήπεδο για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μεγάλη στιγμή για τον Αστέρα, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία του. Κάτω το κεφάλι και πολύ δουλεία. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θέλει πολύ δουλειά και πρέπει να το καταλάβουν όλοι στον Αστέρα αυτό. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά θέλει προσοχή. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου».

thumbnail (4)Δεν αστειεύονται οι Αρκάδες

Ο Αστέρας απέδειξε και στο πέμπτο του ευρωπαϊκό ματς ότι εφέτος δεν αστειεύεται. Νίκη 2-0 επί της Μακάμπι και καλές βάσεις για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Με τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις να έχει -και πάλι- τρελά κέφια και να κάνει άνω κάτω την άμυνα των ισραηλινών, οι παίκτες του Αστέρα δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, σκόραραν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν ο Μπαράλες δεν αστοχούσε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 85’.
Ο Πάμπλο Μάσα με φόρα από τα δύο γκολ στον αγώνα με την Μάιντς, βρήκε δίχτυα, όπως και ο Ζησόπουλος και το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πήρε φωτιά. Η εμφάνιση του Αστέρα ήταν πειστική και αυτό είναι που μετρά περισσότερο από το 2-0 ενόψει της ρεβάνς με την Μακάμπι στην «ουδέτερη» Κύπρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (87′ Τιέ Μπι), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ρόλε (70′ Σανκαρέ), Μουνάφο, Μάτσα (80′ Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.

By