Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στον β” γύρο για την περιφέρεια β. Αιγαίου Καλογήρου- Γιακαλής

Με καταμετρημένο το 99% των εκλογικών τμημάτων η κ. Καλογήρου συγκεντρώνει περί το 31,47% των ψήφων ενώ ο κ. Γιακαλής το 25,92%

ekloges2014_3

Η Χριστιάνα Καλογήρου και ο Νάσος Γιακαλής θα είναι αντίπαλοι την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο των εκλογών για τη θέση του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου.

Με καταμετρημένο το 99% των εκλογικών τμημάτων η κ. Καλογήρου συγκεντρώνει περί το 31,47% των ψήφων ενώ ο κ. Γιακαλής το 25,92%. Τρίτη η Αγλαϊα Κυρίτση με 19% των ψήφων, μακριά από το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λέσβου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Η Λημνιά κ. Καλογήρου, θριάμβευσε στη Λήμνο όπου συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 40%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο της κομματικής δύναμης της Νέας Δημοκρατάις στο νησί. Ψηλά σε σχέση με την κομματική δύναμη κινήθηκε και στη Σάμο.

Η κ. Καλογήρου, αλλά και ο κ. Γιακαλής, στην Ικαρία είχαν και οι δύο τα μικρότερα ποσοστά τους, ενώ η κ. Καλογήρου τα πήγε εξαιρετικά καλά στη Λέσβο, αλλά καθόλου καλά σε Χίο, Σάμο και Λήμνο.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, με εξαίρεση τη Χίο και την Ικαρία, στα υπόλοιπα νησιά αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν δεν υπήρχε σοβαρή διαφοροποίηση με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, ο κ. Σπιλάνης που υποστηρίχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ βγάζει μία έδρα, ενώ ακόμη δύο συνδυασμοί του Οικολογικού Ανέμου και της Ανταρσία έδιναν μάχη για το 2,6% των ψήφων των εγκύρων ψηφοδελτίων που θα τους εξασφάλιζε μία έδρα.

Σημειώνεται ότι το Βόρειο Αιγαίο δεν είχε υποψήφιο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής.

Η Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας ευχαριστώ με όλη τη δύναμή μου.Ευχαριστώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Αιγαίου που μας στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους. Η μάχη που δώσαμε, ήταν μία δύσκολη μάχη. Ήταν μία μάχη για το Αιγαίο. Με τη δική σας απόφαση την ερχόμενη Κυριακή μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Να θεμελιώσουμε μία νέα προοπτική για τα νησιά μας, με κύματα ανάπτυξης για το Αιγαίο. Ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά μας. Με πνεύμα ενότητας να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε. Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά. Συνεχίζουμε. Η δύναμη του Αιγαίου είναι η δύναμη των ανθρώπων του».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, σε δήλωσή του τόνισε: «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Από αύριο μπαίνουμε με αγωνιστικό πνεύμα στη μάχη του δευτέρου γύρου, με το ισχυρό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό μας, αλλά και την δεδομένη πίστη μας για την τελική επικράτηση. Το μήνυμά μας είναι ενωτικό, είναι αυτοδιοικητικό και είναι και δεσμευτικό απέναντι στους πολίτες, ότι με αγώνες και σκληρή δουλειά θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα του Βορείου Αιγαίου. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα για την τελική νίκη».

By